Ehdokasesittely
Ehdokasnumero 437
Olen 45 -vuotias johtamisen, henkilöstöhallinnan sekä turvallisuuden asiantuntija Hämeenlinnasta.
Lähdin ehdolle aluevaaleihin, koska haluan päästä kehittämään & vaikuttamaan toimivaan SOTE -ratkaisuun tulevalla hyvinvointialueella, alueen asukkaiden ja sen vetovoimaisuuden eduksi.
Olen ollut kolme vaalikautta mukana moninaisissa kunnallisissa- ja valtiollisissa luottamustehtävissä, joista erityisesti mainittakoon 45 kunnan alueella toimiva, erityispalveluita tuottava Eteva Kuntayhtymän tarkastuslautakunnan puheenjohtajuus (kaksi vaalikautta), jossa johtamani tarkastuslautakunta valvoi suuren, 150:ssä toimipaikassa toimivan, sosiaali- ja terveyspalveluiden kuntayhtymän toimintaa ja sen johtamista. Olen aiemmin ollut myös KHSHP:n valtuuston varavaltuutettu sekä nykyisen SOTE -lautakunnan varajäsen. SOTE -palveluiden kehittäminen on sydämen asia.
Koulutukseltani olen MBA/KTM, AmO, poliisi ja ICT -insinööri (AMK) sekä tohtorikoulutettava.
Kanta-Hämeen hyvinvointialueen tulee:
1. Olla toimiva palvelujen kokonaisuus kaiken ikäisille – prosessit kuntoon
2. Alueella palveluita tulee tuottaa hyvässä yhteistyössä julkisen- ja yksityisten sektoreiden kesken.
3. Hyvinvointialueelle tulee luoda erikoissairaanhoitotasoista palvelua tuottava kotisairaala -malli
4. Erityisasiakkaille tulee taata laadukkaat ja turvalliset vammaispalvelut
5. KELA -korvausta ei tule poistaa yksityissektorilta.
Monialalainen ja laaja koulutustausta, monipuolinen työkokemus sekä yhteistyökyky ovat vahvuuksiani. Kanta-Hämeen hyvinvointialueen johtoon tarvitaan yhteistyökykyisiä, asiantuntevia ja johtamiskykyisiä ammattilaisia, koska uuden SOTE -mallin myötä jopa 60 % kunnan verotuloista siirtyy hyvinvointialueiden hallinnon alaisuuteen. Samalla on syytä muistaa, että yli 6000 työntekijää siirtyy uuden työnantajan palvelukseen, Kanta-Hämeen hyvinvointialueen uuteen organisaatioon. Yhtäkään työntekijää ei ole varaa menettää. Palkat tulee harmonisoida sekä alueen sisällä, että naapurihyvinvointialueiden suhteen. Palkkatason tulee olla Kanta-Hämeen hyvinvointialueella Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa yhtenevä.
Erikoissairaanhoitoa tulee jatkossa tuottaa siellä, missä asiakkaat haluavat olla. Assi -sairaalalle on tarvetta vanhan sairaalan käyttöiän tultua elinkaarensa loppuun, mutta sen kapasiteetin riittävyys herättää huolta. Tarvitaan innovatiivisia ratkaisuja myös tämän vuoksi.
Kotisairaalalla luodaan lisäkapasiteettia Assi -sairaalan toiminalle ja samalla voidaan ottaa käyttöön digitalisaation tuomia uusia ratkaisuja potilaiden arjen helpottamiseen ja tukemiseen, niin vauvoilla, kuin ikääntyneilläkin. Digitalisaatiolla ei luontaisesti korvata lähihoivaa, mutta voidaan tukea sitä.
Hyvinvointialueen kokonaisuutta kehittäessä tulee ihminen, palveluiden käyttäjä, asettaa kaikkein tärkeimmäksi. Kaikkien palveluiden tulee alkaa asiakkaiden tarpeista ja päättyä asiakkaiden tarpeiden täyttymiseen.
Yksikään hallinto ei hoida mitään tai ketään, mutta hallinnon tulee mahdollistaa asiantuntijoiden ja osaajien toiminta, asukkaiden hyväksi.
Elämäsi vaalit -valitse viisaasti!